Welcome To The Official Website Of ICSE NOTES. This Site provides ICSE Students of class 9 and 10 th Important Notes, PDF , Java Program, Merchant Of Venice Summary, Workbook Solutions Of Evergreen, Morning star books, Morning star Total History Civics Answer class 10, Total Geography Solutions and Sahitya sagar solutions, etc.

LightBlog

Breaking

Showing posts with label EVERGREEN ENGLISH WORKBOOK SOLUTIONS. Show all posts
Showing posts with label EVERGREEN ENGLISH WORKBOOK SOLUTIONS. Show all posts

Wednesday, February 5, 2020

February 05, 2020

3. A Horse and Two Goats - Evergreen Workbook Answers

A Horse and Two Goats by R. K. Narayan - Evergreen Workbook Answer



Context Questions

Questions and Answers..

Passage 1

1. Which village is being referred to here and what is its location?

Ans. The village referred to here is Kritam. It is a small village, situated away from highway. It is located in Tamil Nadu, and appears only as a microscopic dot on the district survey map.

2. What do you understand by Tamil word "coronet" and what is referred to here as "coronet"?

Ans.Coronet in Tamil means "crown". The village Kritam is referred to here as "coronet". Kritam is a small village, situated away from highway. It is located in Tamil Nadu, and appears only as a microscopic dot on the district survey map.

3. Describe the Big House.

Ans. The Big House was one of the thirty houses in Kritam. It was the only house built with brick and cement. It was painted in bright yellow and blue colour. There were carvings of Gods and gargoyles on its railings.

4. Describe the houses in Kritam.

Ans. The other houses were distributed in four streets. It was generally made up of bamboo thatch, straw, mud and other and specified material.

5. How many houses were there approximately in the village?

Ans. The village consisted of less than thirty houses. The Big House was one of the thirty houses in Kritam. It was the only house built with brick and cement. It was painted in a bright yellow and blue colour. There were carvings of Gods and gargoyles on its railing. The other houses were distributed in four streets. It was generally made up of bamboo thatch, straw, mud and other and unspecified material.

Passage 2

Question and Answers..

1. How can we say that Muni had seen good days?

Ans. Muni had owned a flock of forty sheep and goats' this sentence tells us that Muni had seen good days since forty sheep and goats were enough to call a man rich in those days.

2. What was Muni's daily morning routine?

Ans. Every morning morning took forth his flock of sheep and goats to the highway for grazing. He sat on the pedestal of a clay statue of a horse while his cattle grazed around.

3. What did Muni do on his way?

Ans. He carried a crook tied at the end of a bamboo pole and snapped foliage from the avenue trees, to feed his flock. He also gathered faggots and dry stick, bundled them, and carry them home for fuel.

4. When did Muni return home? What did he carry home with him?

Ans. Muni returned home with his flock of ship at sunset carrying gathered faggots dry stick for firewood.

5. What was Muni's breakfast and how did his wife cook for it?

Ans. Muni's breakfast each day was millet flour balls. Muni's wife boiled water in a mud pot, threw into a handful of millet flour, added salt and gave him his first nourishment for the day.

Passage 3

Question and Answers...

1. Whom does Muni refer to when he says 'that scoundrel'?

Ans. Muni refer to the shopkeeper as 'that scoundrel'. Muni has visited the shopkeeper to buy some ingredients. The shopkeeper refused to give him the required material on credit. The argument with the shopkeeper leaves him fatigued.

2. What fatigue does Muni refer to?

Ans. Muni has visited the shopkeeper to buy some ingredients. The shopkeeper refused to give him the required material on credit. Muni tried coaxing the shopkeeper in various ways to give him the items on credit, but it broke out into an argument. The argument with the shopkeeper left him fatigued.

3. Why does Muni tell his wife to sell the drumstiks?

Ans. The shopkeeper refuses to give him the required groceries on credits. The argument with the shopkeeper left him fatigued. Muni and his wife have nothing left in the kitchen to make the sauce. So he tells his wife to sell the drumsticks.

4. Why is Muni's wife upset with Muni?

Ans. Muni's wife was annoyed with him because Muni wanted to have the drumsticks cooked in a sauce. Muni's wife could not cook them for her husband as she did not have the required ingredients for the sauce and the money in the house did not suffice for his wife to make the sauce.

5. Why did Muni feel that he should not irritate his wife further?

Ans. Muni's wife was annoyed with him because Muni wanted to have the drumsticks cooked in a sauce. Muni's wife could not cook them for her husband as she did not have the required ingredients for the sauce. The money in the house too did not suffice for his wife to make the sauce. He however knew that if he obeyed her order, she would some how conjure up some food for him in the evening.

Friday, October 18, 2019

October 18, 2019

A Horse and Two Goats By R.K. Narayan - Important Notes for Board Exam of Icse

A Horse and Two Goats

 

Important for Icse Board Exams And Summary From Evergreen Workbook

About The Author

R.K. Narayan was born in a working class South Indian family in Chennai 1906. Since his father, was a school headmaster, used to be frequently transferred from one place to another, R.K. Narayan spent most of his childhood under the loving care of his grandmother, Parvati. It was his grandmother who taught him arithmetic, mythology and Sanskrit. He also attended many different school in Chennai like Lutheran Mission School, Christian College High School, etc. He was interested in English literature since he was very young. His reading habit further developed when he moved to Mysore with his family and there his father's school library offered him gems of writing from others like Dickens, Thomas Hardy, Wodehouse, etc.

After getting married in 1933, Narayan become a reporter for a newspaper called 'The Justice' and in the meantime, he sent the manuscript of 'Swami and Friends' to his friend at Oxford who in turn showed it to Graham Greene. Green Card the book published. His second novel 'The Bachelor of Arts' was published in 1937. It was based on his experiences at college. This book was again published by Graham Greene who by now started counselling Narayan on how to write and what to write about to target the English speaking audience. In 1938, Narayan Road his third novel called 'The Dark Room' which dealt with the subject of emotional abuse within a marriage and it was warmly received, both by readers and critics. During the 1980s Narayan wrote prolifically. He is best known for his novels such as 'Mr Sampath (1949)', 'The Financial Expert (1952)', 'The Guide (1958)', for which he received the Sahitya Akademi Award in 1961, and 'The Man-eater of Malgudi (1961)', and the stories, 'Malgudi Days' (1982).

About The Story

The story 'A Horse and Two Goats' deals with the misunderstanding that takes place between an Indian named Muni and an American businessman. Muni, an old man, lives with his wife in poverty. The couple lives in a small south Indian village. Muni, an old man, lives with his wife in poverty. Muni has taken his goats to the usual spot which is few miles away. He is sitting around a statue of a horse made of weather- beaten clay. As Muni watches the trucks and buses, a yellow station wagon comes and stop there. A red-faced American man dressed in khaki clothing comes out and Muni about the nearest gas station in English.




Monday, April 1, 2019

April 01, 2019

2. The Cold Within - Evergreen workbook answer of The Cold Within by James Patrick Kinney...

Evergreen workbook answer of The Cold Within by James Patrick Kinney...




Context questions

Extract I

Questions and Answers...

1. Where were the six humans? Why were they there?

Ans. The six humans were trapped together by sheer chance. It was extremely cold and so to warm themselves, they were sitting around a fire. Due to the cold outside and the lack of logs of wood to burn, the fire was beginning to die. Each of them possessed a stick of wood that could help the fire keep burning and provide them with heat. If the fire had to die down, the cold was biting enough to kill them.

2. What did each of the humans possess? State its significance.

Ans. Each of the humans possessed a stick of wood that could keep the fire from getting extinguished. The night was cold and bitter and therefore the sticks of woods carried by each person held a lot of significance. The symbolic meaning of these sticks of wood represents the grudges and prejudices that each one carried within himself. The stick here was the chance that the six humans had at letting the fire burn and keep one another alive through their personal sacrifices.

3. What is the plot of the story in the poem 'The Cold Within'? Who is narrating it?

Ans. The poem 'The Cold Within' is a parable, that is, a story with a moral. It is a didactic poem. There are six humans sitting around a dying fire, each carrying a stick of wood. The weather outside is extremely cold and harsh due to which the fire is dying out. The narrator is assumed to be the poet who narrates the incident.

4. State the humans give away their sticks? Why?

Ans. No, the humans did not give away there sticks to help keep the fire burning in order to keep themselves warm. Each of them had ill feelings towards the other. Each of them was filled with prejudice, jealousy, racial discrimination and in humanity towards the other. They did not want to save the other person from dying and therefore selfishly did not give up on their sticks. As a result of their selfishness of holding on to their logs of wood, they all died due to the biting unbearable cold.

5. Explain the line "Six humans trapped by happenstance".

Ans. Happenstance, in general, refers to a chance or a coincidence. There are six people sitting around a fire each of them carrying a stick of wood. The poet here uses the word 'human' and not 'people' so that the readers could understand that they were all human beings at the start of the incidence.

Extract II

Questions and Answers:

1. What does the term "dying fire" mean? How many men does the poet refer to?

Ans. The term dying fire refers to the fire that is on the verge of getting extinguished. The weather outside is extremely cold and harsh and because of that and the lack of logs of wood, the fire is dying out. The poet in this context refers to six men who happened to be sitting around this dying fire.

2. What did the first man notice?

Ans. Among the six men sitting around the fire, the first man noticed a black (non white) person sitting across. During those days, racial discrimination was at its peak (discrimination on the basis of colour and race) between the white and the non white people. As a result of the inherent racial prejudice against the black man, the white man refrained from throwing in his log of wood into the burning fire.

3. Why did the first man hold back his stick?

Ans. The White man on seeing a black person sitting across him got a feeling full of hatred towards him. His heart was full of racial prejudice. Thus on, seeing the black sitting across him he did not put his stick in the fire since he thought that his stick would help a black person survive too, which the white man did not want.

4. What kind of prejudice did he have in his mind?

Ans. During those times, racial discrimination was at its peak. The white people would ill treat the black person, and in turn the blacks would hates whites. This discrimination was purely based on colour. Due to this discrimination, the white man sitting around the fire did not save the black man, and thereby refrained from throwing his stick into the fire.

5. Explain the phrase "held his back".

Ans. This line refers to the stick of wood that the first man selfishly and greedily held back. The White man had racial prejudice against the black. On seeing a black man sitting across him, he decided not to save the black man and therefore did not let go of his stick of wood, in order to keep the fire burning.

Extract III

Question and Answers...

1. Describe the environment in which the six humans were trapped.

Ans. The six humans happened to be sitting with a stick of wood each, trapped around the fire. The weather was very cold and bitter. The cold was harsh and made everyone shiver. The fire too was burning out and was dying due to the bitter cold and want of fire wood. Thus six men were trapped in a very uncomfortable and a hostile environment.

2. How could the six humans survive?

Ans. Since the weather was very harsh and cold, it made it difficult for the fire to keep burning. The fire which was providing them with heat was dying out. The only way through which the six men could survive was if the fire could be kept burning with the help of the logs the six people had with them. If everyone willingly and selflessly gave their sticks of wood, the sticks would continue to burn and all six of them would be able to survive.

3. What did the second man notice? What was his reaction?

Ans. The second man looked across to see a man who did not belong to his own religion. He suffered from intolerance and could not accept another person's religion, beliefs and ideals. On seeing this man with a different religion the second man held his stick of wood back and did not throw it in fire to help keep the fire burning.

4. Do you feel the man suffered from "cold within"? Explain.

Ans. Yes, the man suffered from the cold within. He could not accept anyone else's religion, thoughts and beliefs if it differed from his. He was against the religion of others.He did not want to save the man belonging to another religion and therefore refrained from giving away his stick of wood. The discrimination against the religion and intolerance towards other people represented the cold within the man.

5. What happened to him towards the end?

Ans. The man, due to his intolerance, held his stick back. He did not help keep the fire which was necessary for their survival. Since everyone had malice, greed and lacked humanity for the other person the fire got extinguished. This lead to the death of all the six humans, not because of the outside cold but due to the cold they had within their hearts. Their hearts were not filled with the warmth of love for the other person.

Extract IV

Question and Answers...

1. Who are the two humans mentioned above in extract?

Ans. The two humans mentioned in the above extract are a poor man in tattered clothes and a rich man sitting idly opposite him. They both were a part of a group of six humans sitting around a fire warming themselves.

2. Explain : "he gave his coat a hitch"?

Ans. This refers to the poor man in tattered and worn out clothes who tightened his coat. The symbolic meaning is that it is a sign of meanness that is shown by the poor man when he decides not to save the rich man that he sees sitting across. In state of jealousy, and having an attitude of envy towards the rich, he decided to hold his stick back and not save the rich man.

3. Why does the third man hold his stick back?

Ans. The third man is a poor man wearing tattered clothes. He sees a rich man sitting among the group of six people. Being filled with envy and jealousy, he decides to let the rich man die out of cold. He thinks that the rich just survive on the poor man's labour and therefore has a feeling of hatred towards the rich. Having this feeling of jealousy and spite, he holds his stick back and makes the rich experiences severe cold.

4. Explain "To warm the idle rich".

Ans. The poor man sitting in old rags sees a rich man sitting across. Idle rich means the riches which the rich thrive on given to them by the labour of the poor people. The poor get expolited by the rich, and in turn develop a feeling of jealousy towards them. The poor man in this feeling of jealousy wants the rich man to suffer and does not throw his stick into the fire.

5. Were the six humans aware of the consequences they were getting into?

Ans. There are six humans sitting around a dying fire, each carrying a stick of wood. The weather outside is extremely cold and harsh due to which the fire is dying out. In such circumstances, it is natural for any human being to have the rationale and the sensibility that they need to keep themselves warm, otherwise they would fall prey to the biting cold outside. The six people who sat around the fire also knew the consequences of their actions, but due to jealousy, spite, anger, a feeling of envy, racial prejudice, hatred inhumanity and selfishness did not throw in their respective pieces of wood, thereby letting the fire extinguished. They show us by their actions that the cold within is much more fatal than the biting cold outside.

Extract V

Question and Answers...

1. What was the rich man thinking all the while?

Ans. The rich man was lost in his own thoughts. While the fire was burning out, all that the rich man could think about was his wealth that he had earned throughout his life. He was a proud and greedy man, who even in an uncomfortable situation was thinking about his wealth. He had no intention of helping the poor man, by putting in his wood because he had a prejudiced mind against poor people, who he thought were lazy and ambitionless in life.

2. What does the rich man think of the poor?

Ans. The rich man thinks the poor to be lazy and having no ambition in life. He does not appreciate the life they lead since he thinks there is no worth in it. Since he has such ill feelings towards them he does not care for their sufferings and so, deprives the poor man the warmth of the fire.

3. Is the rich man justified according to you?

Ans. No, the rich man is not at all justified. He has no justified reason to hate the poor. His thoughts on the poor are mean and arrogant. He is a very proud wealthy man having no sympathy for the poor. The main reason as to why he hates the poor is because he has a prejudice against them, and because he's too self centred with his own money to look beyond himself and help the poor.

4. How did the black man think he would take his revenge?

Ans. Among the six people sitting, one of them was a white sitting around the dying fire. The black man felt really insulted and all his feelings of hatred and revenge came to his mind. He decided not to throw his stick into the fire and to let the fire die out. He did not want the white woman to get the heat, and in that would avenge the wrong the whites had been doing to the black people.Thus, the black man could take his revenge.

5. Explain: 'The black man's face bespoke revenge'. How did he take revenge?

Ans. The black man hated the white since the whites would ill treat the black people. As soon as the black man saw the white man sitting across him, a feeling of revenge and vengeance came to his mind. All he could think about was how to take revenge and avenge all the atrocities committed by the whites. His facial expressions mirrored his deepest hatred and revenge he wanted to take against the white people.

Extract VI

Question and Answers...

1. Describe the nature of the last man in the group?

Ans. The sixth man in the group had a very selfish nature. He could only see his own profit in every little things he would do. The only reason that stopped him from giving away his wood was because he did not see any of the other people giving their wood. He feels that if the others had done so, he too would have put in his log of wood. Since the others did not contribute in keeping the fire burning, the sixth man also did not throw in his log of wood to keep the fire burning. This shows a very selfish, immature attitude of stashing things for his own self.

2. What kind of vices have we seen till now?

Ans. We see the vice of hatred shown by the whites towards the black. The second man suffers from intolerance towards a person who does not belong to his religion. The third man shows a feeling of jealousy and envy towards the rich. The fourth one, being a rich and arrogant man shows the vice of greed, and refusal to help the poor man. The fifth man is a black man (non-white) shows the vice of revengue towards the white. The sixth man shows the vice of greed, selfishness and an attitude of stashing things for himself rather than helping others, as he couldn't see any profit to be earned out of it.

3. What happens towards the end?

Ans. Towards the end, we see that all the six humans dying due to cold. None of the men are willing to save the fire from extinguishing by sacrificing their logs of wood. Their ill feelings and vices of greed, selfishness, revengeful attitude and spite make them hold back their logs. Due to their cold feelings within, the fire got extinguished and they all died because of the harsh bitter cold.

4. Why were the logs of wood important?

Ans. The logs of wood were very important for the survival of the six humans. The six men were trapped in an exterme cold weather and happened to sit around a dying fire. The cold was very harsh and was phasing the fire out. It was only the stick of woods that could save the fire from dying. The logs of wood symbolically indicate the sins men carry with them through their lives, and have one chance at redemption and freeing themselves out of the sins by sacrificing something they have. The sins of the six men had outdone their good deeds, and hence they were rendered dead.

5. What do you mean by the cold within? How is it responsible for deaths?

Ans. The cold within means the lack of warmth within that is caused due to selfishness, arrogance and greed. The vices of hatred, revenge, spite, racial prejudices did not make them give up their sticks. Since they did not part with the sticks that was necessary for their survival, the fire died out. As they did not have anything to protect them from the cold, they died out of the bitter cold outside. Although the cold outside got the better of the six people and killed them, it was the feeling of hatred, anger, jealousy, revenge, spite, arrogance and selfishness within that actually killed the six humans. In fact, sadly, none of them had any love or compassion for other persons in their group.

Additional Queations

1. What message does the poet want to convey?

Ans. According to the poet, the prejudice of race, religion, colour is sinful. We must rise above all prejudices and be kind, compassionate, generous and helpful to all. We should not allow ourselves to be dictated by the cold within which is self destructive. Humanity is the biggest strength of all mankind. If one gives up the negative cold feelings from within, feelings of unity love, peace and harmony will be seen. The poem re-affirms the old conviction that an eye for an eye makes the world go blind. It is also ironic that the poet calls the six people humans, and towards the end everyone dies because of lack of humanity. It questions us whether we can actually call ourselves 'humans', if we cannot fulfil the basic requirement of being human, to the person next to us. The poet, through this didactic poem aims to create a world without any kind of prejudices and vices that eventually causes destruction of mankind. The poet only wishes one thing among all human beings and that is, an unconditional love for the person next to them. It is only unconditional love that can kill all the deadly cold within us.


Friday, March 29, 2019

March 29, 2019

1.The Heart Of The Tree - EVERGREEN WORKBOOK ANSWERS

EVERGREEN ANSWER Of The Heart Of The Tree


PASSAGE ~ 1

    i) Who is described as a 'friend of sun and sky'?

Ans. A tree is described as a friend of sun and sky. Tree is a friend of congenial atmosphere. It reduces air temperature and even purifies air by trapping dust, pollen and smoke. It ensures free gentle breezes. Thus it is correctly described as 'a friend of sun and sky'.

   ii) Whom does a tree give shelter? How?

Ans. A tree gives shelter to birds. It provides them home to stay by allowing them to build their nest on it. Birds dwell on the trees and their sweet songs during dawn delight us, thus spreading the message of peace and harmony.

  iii) Which literary device has been used in the line, 'in hushed and happy twilight heard'?

Ans. The literacy device used here is the figure of speech, Alliteration. The initial sound of letter 'h' is repeated here in the words - 'hushed', 'happy', 'heard'. It is done for poetic effect.

  iv) Explain: 'The treble of heaven's harmony.'

Ans. Treble means a high pitched tone in music. Trees provide room for birds to dwell. They sing sweet songs during dawn which is very soothing. The high tone of the song of the bird is symbolic of heaven's harmony. It provides an atmosphere of calm and comfort, It gives the world a message of peace and harmony.

   v) Describe the things one plants along with planting a tree mentioned in the above stanza.

Ans. The poet  mentions the enormous things one plants while he plants a tree. Trees provide abundant benefits. They purify the air, combat with the climatic change, give us food, shelter from the warm weather and give us gentle rains. They beautify the environment and turn the place into a heaven on earth. They give shelter to the birds who in return sing sweet songs for us. Such soothing atmosphere created with the planting of trees spreads a message of peace and harmony to the entire world. Thus trees, are beneficial to benefit us with such priceless resources.

PASSAGE ~ 2

    i) How has the poet described a tree in this stanza?

Ans. The poet has described a tree as a symbol of glory. Trees are the source of many useful means. They provide cool shade for summer and tender rains in all seasons. They are reproduced by merely planting a seed and bud which in turn blooms in coming times. They please the environment with its grace. It serves as a living legacy for the next generation.

  ii) Which line has been repeated? Why?

Ans. The line repeated in the poem is 'What does he plant who plant?' Each stanza opens up with the same line which is an interrogative form. This is repeated to lay emphasis on the importance and value of planting trees. One who plants a tree plants enormous things along with it. The answer is provided by the poet itself in the subsequent sentences.

 iii) Which social and ecological benefits of tree plantation does the poet refer to here?

Ans. The poet refers here to various benefits of tree plantation. Trees give us food, shelter and fresh air. They both purify and beautify the environment we live in. Without any discrimination trees are beneficial to all the beings in the surrounding. They reduce air pollution by purifying the air. They act as a home for birds whose sweet humming brightens our lives.

 iv) In what way is a tree, 'The harvest of coming age'?

Ans. The outcome of tree plantation is bountiful. They reward the environment with all the necessary resources. Trees tend to live very long, some lasting for several thousand years. So the benefits we derive from trees, extend as long as the tree lives. It spreads its branches far and wide and reaches our future generation to harvest their benefits as well.

  v) What else gets planted on the earth besides seed and bud?

Ans. The Tree planter actually plants seed and bud. These two things are the basic means to reproduce a tree.


But the result of the plantation brings about abundant resources without which we cannot exist. With a foresight we realize that planting a seed and bud is in actual, planting a joyful and healthy future. The tree planter plants glorious plains. He plants the heritage of the forest. Thus he plants tremendous joy for the generations yet to be born on earth.

PASSAGE ~ 3

   i) Explain 'his blessings on the neighbourhood'.

Ans. Trees are a form of blessings to us from nature. It holds our joy and very existence on earth. The benefits derived from trees are a necessity for all the living beings. Once who nurtures a tree does good to himself and all those in his surrounding. Tree plantation brings about a sense of unity in the neighbourhood. They give us a new identity and encourage civic good.

  ii) Tree planter does civic good. How?

Ans. Civic good is doing for the environment or society we live in. A Tree planter not just ensures good for himself but for the society as a whole. Social benefits of civic nature with plantation include, ensured health and well being, community development and pollution control. Tree plantation is a very thoughtful act which directly or indirectly benefits the whole society.

iii) Do you agree with the poet that a nation's growth depends upon the wealth of trees? Why/Why not? 

Ans. Yes, I agree with the poet that the nation's wealth depends upon the wealth of its trees. There are various economic benefits of afforestation. Trees make a massive contribution to our livelihood, economic development and to the Gross National Income. The resources derived from trees help to produce commodities which in terms of money mean a lot. Trees are ageless and the benefits received from them are in abundance. They create economic opportunities, increase property value and business traffic. Hence, they promote national growth of a country.
iv) Which value does one inculcate with tree plantation? Who holds the growth of the land?
Ans. Tree planting includes the values of love and loyalty among the people in the society. When one benefits the others unconditionally, they develop a sense of care and honesty within themselves. The growth of our land is in our own hands. Being responsible citizens of our nation we must acknowledge the necessity of making our environment clean and green with the help of trees. Turning our land to the utmost cultivable level, will lead to the country's growth and development.
  v) Is the poem 'The Heart of the Tree' relevant to our times? How?
Ans. Yes. This poem is absolutely relevant to our times. Though the poem was written long ago when ecological imbalance was not a major concern, it has a universal application. Especially during current times, where we are facing deforestation. Trees help to make the land fertile with which we get good crops. Agriculture being our national occupation, trees forms a vital part as they prevent land erosion. They help to maintain the ecological balance. Thus we should preserve our trees and plants with great care.

Anybody want summary or line wise explaination then comment down below



Additional Question 
  i) Write a critical appreciation of the poem 'The Heart Of The Tree'.
Ans. The title of the poem, 'The Heart Of The Tree' is appropriate and suggestive of feelings. The focus of the poet is intact on the tree throughout the poem. The poet describes the Heart Of The Tree which is kind, generous and bountiful. It is impartial and selfless in showering its blessings on everyone. It showers the quality of loving and caring on all beings unconditionally.


The poem has a universal application, although it was written many years ago, when there was not much concern for the environment. It has a significant message for our generation. Today, deforestation has led to many drastic problems. It is very important to realize the never ending need of trees, who provide us resources, essential for our existence.

Please comment the whatever notes you want as you comment it as it help me to understand the need of yours...